Tegneseriepris og DM i tegning

25.02.16
Danske Tegneserieskabere har indstiftet en ny, årlig tegneseriepris, som for første gang uddeles i år onsdag d. 16. marts på StormP Museet.

Prisen er opkaldt efter en af Danmarks mest elskede tegneserieskabere, Claus Deleuran, der stod bag serier som ’Illustreret Danmarkshistorie for folket’, historierne om Thorfinn, ’Rejsen til Saturn’ og mange andre.

De nominerede er udvalgt af foreningens medlemmer, som har indsendt forslag til, hvilke værker og personer de synes har ydet en ekstraordinær indsats i 2015. Emnerne med flest stemmer er så blevet nomineret i fem forskellige kategorier, og de næste uger skal medlemmerne i Danske Tegneserieskabere så stemme om, hvem af de nominerede som skal modtage Claus Deleuran Prisen 2016.

Nomineret til bedste danske tegneserie 2015:

Thomas Alsop af Palle Schmidt og Chris Miskiewitz
Kakerlak af Halfdan Pisket
I morgen bliver bedre af Karoline Stjernfelt
Kakofonia af Adam O

Nomineret til bedste danske debut 2015:

I morgen bliver bedre af Karoline Stjernfelt
Rævhul af Ida Felicia Noack
Midgårdsskrøner – Ulvetimen af Bjørk  Matias Friis

Nomineret til bedste danske tegneserietegner 2015:

Paul Arne Kring
Karoline Stjernfelt
Palle Schmidt

Nomineret til bedste danske tegneserieforfatter 2015:

Niels Roland
Frank Madsen
Karoline Stjernfelt

Nomineret til bedste danske tegneseriefarvelægger 2015:

Rune Ryberg
Dan R. Knudsen
Mikkel Sommer

Skulle du kende nogle børn og unge, som går med en tegner i maven, har de mulighed for at deltage i DM i tegning som afholdes lørdag d. 16. april på Kunstmuseet i Horsens. Sidste frist for tilmelding er d. 14. marts kl. 12. Læs mere her

I forbindelse med DM i tegning udlåner Horsens Bibliotek en masse af vores tegneserier til museet, som man kan sidde og læse i hele ugen, når man lige trænger til en pause.

Links:

DM i tegning