Bogforside til bogen Stockholm Delete af Jens Lapidus

Stockholm Delete af Jens Lapidus

20.05.16
Efterfølgeren til VIP- rummet lever op til forventningerne, og viser en Lapidus i topform.

Hoved personerne er fortsat advokaten Emilie, samt den tidligere ”gangster” Teddy. 

For cirka 9 år siden, deltog Teddy i kidnapningen af Mats Emanuelsson, der senere tog sit eget liv. Stockholm Delete åbner effektivt, med fundet af et lig, i et hus ved skoven på Värmdö. Kort efter anholdes en ung mand  tæt på gerningsstedet, som hårdt såret bliver indlagt , og derefter mistænkt for mordet. Denne unge mand viser sig at være Mats Emanuelssons søn Benjamin.

Benjamin ønsker Emilie som sin forsvarer, og derved står hun med et dilemma. Hendes firma ønsker ikke at blive knyttet til en drabssag, og Emilie risikerer at miste sit job, hvis hun accepterer Benjamins anmodning. Omvendt virker sagen dragende på hende, og en chance for at bryde ud af de faste regler og rammer, som kendetegner hendes arbejdsliv.

Teddy og Emilies veje krydses igen, og bogen er yderst spændende og velskrevet. 

Sideløbende med Teddy og Emilies efterforskning, følger vi blandt andre Nikola, som er Teddys nevø og dybt involveret i bande kriminalitet. En af bogens helt store styrker er dog sidehistorien med Mats Emanuelsson, der som informant for politiet, har en del på hjerte. Disse interviews foregår cirka 4 år før nutidens begivenheder, og bringer en del overraskelser med sig.

Lapidus formår at gøre sine personer spændende og vedkommende, og man ønsker at vide mere om dem. Kunne man lide VIP- rummet, er det bare at fortsætte rejsen sammen med Teddy og Emilie. 

Skrevet af : Michael Bruun

 

Materialer