Sov mit barn af Joanne Harris

Sov mit barn af Joanne Harris

03.11.14
Gotisk thriller fyldt med intriger og løgne

Forlaget kalder "Sov mit barn" for en gotisk thriller fyldt med intriger, løgne og gys, og selvom jeg ikke synes, der var så meget gys i den, så var den alligevel ganske underholdende.

Henry Chester er kunstmaler. Faren var præst, og moren var stort set altid fraværende. Henry vokser op med et forkvaklet forhold til kvinder, som han alle til hobe anser for syndere og djævelens fristerinder.

En dag opdager han den unge Effie, som sidder model for ham til et maleri. Hun virker uskyldig og har en fuldkommen ren udstråling. Henry beslutter sig for at ”passe på” Effie, og bliver hendes beskytter indtil hun som 17-årig bliver hans hustru.

Men selvom Effie er blevet afskåret fra meget af omverdenens påvirkning, vækkes hendes seksualitet alligevel, da Henry på bryllupsnatten nærmest kaster sig over hende. Og det kan han slet ikke lide!

"Sov mit barn" udkom første gang i 1995, men efter opfordringer fra Joanne Harris fans bliver den nu genoptrykt. Stilmæssigt adskiller den sig vist fra de senere værker, men jeg kan nu sagtens anbefale den til en mørk efterårsaften.

Materialer