Slutstenen af A. M. Dean

Slutstenen af A. M. Dean

17.07.16
Ny thriller fra A. M. Dean om den handlekraftige historieprofessor Emily Wess

I 2014 udgav forlaget Punktum første bind i serien om historieprofessor Emily Wess ”Det forsvundne bibliotek”, en spændende konspirationsthriller, hvor Emily blev rodet ind i jagten på biblioteket i Alexandria, som efter sigende blev brændt ned under Cæsar, men viser sig stadig at eksistere og nu er i fare. Historien blev fyldt med dramatik og af spænding, og jeg var rigtig godt underholdt, så derfor havde jeg også høje forventninger til den uafhængige efterfølger ”Slutstenen”, som udspiller sig fem år senere.

Da Emilys fætter bliver dræbt under et natligt indbrud, mens han er på besøg i Emilys London-bolig, hvor tyvene stjæler et gammelt manuskript, Emily har købt til Catholic University of America, er hun fast besluttet på, at hans død ikke skal være forgæves.

Det lykkes hende at dechifrere en del af manuskriptet, som i virkeligheden er et kort, og sammen med sin mand, Michael, der har en doktorgrad i koptiske studier, og vennen og FBI-agenten Chris, rejser hun til Egypten for at finde ud af, hvad kortet gemmer.

Men drabsmændene er også på jagt efter Slutstenen, og bag dem står en verdensomspændende sekt, hvis fremtidsplaner bl.a. involverer et terrorangreb i Chicago. Kapløbet er i gang.

A. M. Dean er et pseudonym for en af verdens førende autoriteter indenfor gamle kulturer og religion, og det mærkes tydeligt, at forfatteren har styr på sin research. Ubesværet introducerer han læseren til gnosticismen, Nag Hamadi-dokumenterne og meget mere, mens Emily og co. må klare den ene farlige situation efter den anden.

”Slutstenen” er en thriller á la Dan Brown med en fængslende historie og et velkomponeret, hæsblæsende plot med masser af ramasjang og spænding. Tempoet er højt med korte kapitler og konstante skift mellem tid, steder og personer, så vi sideløbende følger Emily, FBI’s efterforskning af det forestående angreb i Chigago og sekten, der står bag drabet på Emilys fætter.

Alt i alt er ”Slutstenen” både spændende og underholdende og en fin efterfølger til ”Det forsvundne bibliotek”.  

Materialer