Skibet af Stefán Máni

Skibet af Stefán Máni

07.11.14
Máni formår at skabe et enestående og klaustrofobisk univers i denne dystre spændingsroman

Skibet Per Se er på vej til Sydamerika med sin kaptajn og hans 8 mand store besætning. Men der hænger en underlig uheldsvanger stemning over skibet. Rederiet har en opsigelse på vej af besætningen. Kaptajnen overvejer at slutte sin karriere, når turen er slut og forsøge at lappe sit ægteskab med sin hustru. Og den nye matros ikke den, som de andre tror, han er.

Da al kommunikation med omverdenen sammen med radaren og GPS’en forsvinder under en storm, begynder mændene ombord at mistænke hinanden for sabotage. Ingen kan længere stole på hinanden - og med god grund, for ombord på skibet er både en hustrumorder, en djævletilbeder, en alkoholiker med paranoia, en kortspiller tynget af gæld og Lucifer, et muskelbundt fra Reykjaviks underverden.

Stefán Máni er ikke tidligere oversat til dansk, men jeg tror, at der kommer flere oversættelser efter "Skibet". For selvom jeg er en lille smule skeptisk overfor den, så synes jeg alligevel, at Máni formår at skabe et enestående og klaustrofobisk univers. Og hvis hans øvrige bøger har samme skæbnesvangre tone i sig, vil jeg i hvert fald gerne læse dem.

Materialer