Selvrisiko af Elsebeth Egholm

Selvrisiko af Elsebeth Egholm

07.11.14
2. bog i krimiserien med journalisten Dicte Svendsen i centrum

Elsebeth Egholm har med sin krimi-serie om journalisten Dicte Svendsen skabt et univers, som læsere af femi-krimier ikke kan andet end at holde af. "Selvrisko" er bog nr. 2 i serien, og den starter med en brand hos Dictes nabo.

En nat vågner Dicte og kæresten Bo ved, at naboens stald står i flammer. Naboerne er på ferie, men der er heste i stalden, og det lykkes dem også at redde de fleste. Men naboens søster, som passede huset, er ingen steder at finde. Samme nat brænder også en skole inde i Århus, og kort efter finder Dictes datter, Rose, et kvindelig i mosen, som både er hængt og har fået en økse i hovedet.

Dicte bliver mere end almindeligt involveret i efterforskningen, og samtidig kæmper hun med familieproblemer, for Bo er i strid med eks-konen om samværsretten over deres børn, Rose vil flytte sammen med kæresten Jan, og Dictes far, som hun ikke har haft kontakt med i mange år, har været ude for en alvorlig ulykke.

Elsebeth Egholm skriver flydende og letlæseligt, og det er nemt at identificere sig med Dicte. Jeg synes, der er lagt lige stor vægt på krimiplot som på personernes udvikling, og hvis det passer til din krimilyst, så kan jeg kun anbefale serien om Dicte.

Materialer