Sagen Collini af Ferdinand von Schirach

Sagen Collini af Ferdinand von Schirach

07.11.14
Det er en letlæst, interessant og vedkommende krimi skrevet i et minimalistisk sprog.

Tilsyneladende er det en klar og helt enkel tilståelsessag, som den unge ambitiøse forsvarsadvokat Casper Leinen påtager sig. En kendt og meget rig tysk erhvervsmand Hans Meyer bliver brutalt myrdet på sit hotelværelse, og morderen Fabrizio Collini ringer selv til politiet og tilstår mordet.

Fabrizio Collini er indvandret fra Italien, men har levet et stille og ubemærkelsesværdigt liv i Tyskland de sidste 34 år. Han vil ikke fortælle sin forsvaradvokat om motivet til mordet, og det nager og plager den unge forsvarsadvokat at han ikke kan få hul på bylden.

Tiden nærmer sig for domsafsigelsen og ved en lidt tilfældig tankeassociation får Leinen fat i en tråd til motivet. Tråden fører tilbage til de forfærdelige år under 2. verdenskrig, og vi får trevlet en grusom historie op.

Forfatterens bedstefar, Baldur von Schirach, var selv topnazist og leder af Hitlerjugend. Der ligger stadig gemt meget "skidt" under gulvtæpperne i Tyskland, og et af forfatterens  formål med at skrive denne roman har været at sætte lys på tysk lovgivning, nærmere bestemt § 50 i den tyske straffelov som i 1968 fik en uheldig drejning.

Materialer