Rygtet om hendes død af Kasper Hoff

26.02.18
Tankevækkende og velskrevet roman med en understrøm af lun humor om døden og livet efter

Morten har ikke et særligt tæt forhold til sin mor, den berømte hjerneforsker Beate Nielsen. Alligevel bliver han noget overrasket, da det er under et besøg hos sin egen læge, at han finder ud af, at Beate, lider af en uhelbredelig kræftsygdom. Han tænker på at ringe til hende, da han kommer hjem, men så tager den ene dag den anden, og pludselig er der gået flere uger. Så en dag ringer Beates assistent. Morten bedes komme hjem til Beate. Hun har brug for at tale med ham.

Det viser sig, at Beate er gået i gang med at genskabe sin hjerne digitalt, så hun kan leve videre efter sin død. Morten er chokeret, men han kan ikke gøre noget, så da Beates krop dør, "lever" hun herefter videre i en urne, med en højttaler som hun taler gennem.

Den digitale Beate bliver et stort hit. Hun får sit eget tv-program, hun fortsætter sin forskning, og hun lever i det hele taget et fuldt liv. Og på et tidspunkt rækker hun ud efter Morten, som ikke har ønsket kontakt med hende, fordi hans mor er død i hans øjne.

Men langsomt opstår et nyt forhold mellem Beate og Morten. Han begynder at hjælpe hende, først med småting men bliver snart hendes assistent, og for første gang nogen sinde føler Morten sig elsket og anerkendt af sin mor. 

”Rygtet om hendes død” er en tankevækkende og velskrevet roman, der undersøger, hvor langt vi vil gå for at undgå døden, og hvilke konsekvenser har det for de pårørende? Det er Kasper Hoffs debut som voksenforfatter.

Jeg blev meget betaget af historien, som underholder samtidig med at man gribes af fortællingen. Det er godt skrevet, spændende tænkt og måske ikke science fiction særligt længe. 

(anmeldt til Gyseren.dk)

Tags
Materialer