ROTTENS ØJE –  En spændingsroman fra pestens tid

Rottens øje af Herdis Frahm Honoré

26.10.16
Velskrevet og spændende roman fra pestens tid

Herdis Frahm Honoré romandebuterer med "Rottens øje", som forlaget kalder en spændingsroman fra pestens tid. Jeg vil nok knap kalde det en spændingsroman, men det er en spændende og velskrevet historie.

Hovedpersonen er den unge horsensianer Andreas. Han skylder efterhånden kromanden så mange penge, at han ikke kan se sig ud af det. Derfor forsøger han at stjæle pengene, men det får alvorlige konsekvenser, og Andreas må flygte fra Horsens over hals og hoved. Han har aldrig før været væk fra Horsens, men nu kommer han på en færd, der fører ham rundt i Danmark og Tyskland.

Forfatteren skriver medlevende og spændende om de 9 år, vi følger Andreas under 1300-tallets barske livsvilkår. Det er hårdt og brutalt, og Andreas' hidsige sind gør det ikke altid lettere for ham, hvilket også er grunden til, at han så ofte rejser videre.

At Horsens er udgangspunkt for romanen, gav den lige et lille ekstra pift for mig. Ikke fordi Horsens fylder ret meget, men det er nu alligevel skægt at læse om Bygholm, Torvet osv. 

Hvis du er til gode historiske romaner, så er "Rottens øje" absolut et udmærket bud. Så giv en debuterende forfatter chancen, næste gang du er på biblioteket.

Læs mere på forlagets hjemmeside

Materialer