Rød vintersol af Anna Degnbol

Rød vintersol af Anna Degnbol

03.08.20
"Rød vintersol" er en af den slags udgivelser, som fortjener masser af læsere, og som alligevel står lidt glemt på hylden. 

Men lad dig ikke skræmme af at "Rød vintersol" står i tegneserierne.

Her er nemlig tale om en let tilgængelig samling poetiske fortællinger om livet, døden, forelskelse og ensomhed, og om at være et lille menneske i vores store univers.

Anna Degnbols illustrationer er en blanding af fine gråtonede stregtegninger og nærmest akvarelagtige tegninger i dæmpede farvetoner.

Fortællingen "Vinterhi" af Anna Degnbol

 

De små historier er fine billeddigte fulde af associationer, følelser og erindringsglimt. Som for eksempel "Vinterhi" der meget fint illustrerer følelsen af forkerthed, eller det modsatte i "Små eksplosioner" hvor de fine farver og glade streger signalerer kærlighed.

Jeg er også vild med fortællingen "Kosmos", hvor vi til slut finder hele universet i den elskedes øje.

Kosmos af Anna Degnbol

 

"Rød vintersol" er Anna Degnbols første selvstændige udgivelse på dansk, og består af i alt 27 korte fortællinger på mellem 2 og 8 sider. Siden har hun blandt andet udgivet den stemningsmættede "Grus" fra 2017 om Mathilda, der under et besøg hos sin komatøse mor, konfronteres med fortiden.

Har du endnu ikke stiftet bekendtskab med hendes tankevækkende univers, så skynd dig herned og find hende på tegneseriehylden.

Materialer