Rockbands, Sherlock Holmes og zombier

01.10.21
Bibliotekar Jette S. F. Holst har set nærmere på ugens tegneserier, og vi kommer vidt omkring, lige fra en skolelærer, der starter et rockband, til Sherlock Holmes der må stå op imod zombier.

Lyt til ugens podcast her (eksternt link)

”Sherlock Holmes Society - Keelodge-affæren” er skrevet af Sylvain Cordurié og illustreret af Stéphane Bervas, og er en veludført krimitegneserie med elementer af horror. 

Holmes og Watson er på sporet af Jack the Ripper, da de kontaktes af Holmes' bror, Mycroft, der ønsker deres hjælp. De rejser til den irske by Keelodge, hvor de isolerede beboere tilsyneladende er ramt af en sygdom, der gør dem til kannibaler og blodtørstige zombier. Lektøren kalder den for en ”Veludført tegneserie, der fermt og respektfuldt genbruger Conan Doyles klassiske Holmes og Watson og samtidig tilfører noget nyt til det genkendelige univers. Og så er det første bind af to

”Tex - helten og legenden” af tegnet og skrevet af Paolo Eleuteri Serpieri og er første bind i en relancering af den klassiske westernserie om Tex Willer, der ligner en cowboy, men er medlem af navajo-stammen.

Sorte Måne har taget en ung kvinde som slave, og da hun stikker af og finder ly hos en flok navajo-indianere, slagter hele han flokken. Men Tex Willer finder de dræbte indianere, og sætter alt ind på at hævne dem. ”Tex Willer” blev oprindeligt tegnet af Sergio Bonelli, og serien har historisk set fremstillet indianere som et nuanceret og kulturelt rigt folk. Den tradition fortsætter Serpieri. 
Albummet indeholder desuden en større introduktion til serien samt skitser af Serpieri og baggrundsmateriale om hans tegnestil og refleksioner over Tex-figuren.  

”Punk life crisis” er skrevet og tegnet af Simon Petersen, og handler om skolelæreren Simon, der snart fylder 40, hader sit job, og uforstående betragter sin svindende omgangskreds, der har fået familier og karrierer. 

Efter en beruset karaokeoptræden bliver han sanger i et nystartet punkrock-band, og "Punk life crises" følger bandet fra opstarten i øvelokalet og til en lille turné til små spillesteder i Europa.
Historien er en sjov og underholdende beskrivelse af et amatørband, hvis evner ikke står mål med egoer og ambitioner. 

Endelig er der også kommet nyt i Gianmarco Fumasolis serie om antikvarboghandleren og eksorcisten, Samuel Stern med hæftet ”Det sorte mausoleum”, samt i Dodiers serie om Jerome K med samlingen ”Brevet: Marionetten: Et lille hjørne af paradis” 

Der var desværre ingen film i denne uge, så det var alt for denne gang. 

Materialer