Forside til tegneserien "Portal" af Lars Kramhøft og Tom Kristensen

Portal af Lars Kramhøft og Tom Kristensen

29.04.19
Underholdende og spændingsfyldt science fiction-fortælling for børn, der blandt andet byder på en gal videnskabskvinde, parallelle universer og en treøjet hjort, der kan forvandle sig til en scooter.

Da Rasmus' forældre dør i en bilulykke, kommer han i pleje hos sin tante, forskeren Patricia Steinhard, der forsker i multiverset. Multiverset er forestillingen om, at der findes et uendeligt antal verdener, hvor der opstår en ny verden, hver gang et menneske træffer et valg.

Rasmus vidste slet ikke, at han havde en tante, og da han møder Patricia er det bestemt ikke kærlighed ved første blik. Tanten kan slet ikke lide børn, og har kun taget Rasmus i pleje for pengenes skyld. Så hun sætter ham til at lave alt muligt kedeligt husarbejde, og forbyder ham iøvrigt at nærme sig hendes laboratorium.

Men Rasmus er ligeglad med tantens forbud. Tanken om, at der måske findes et univers, hvor hans forældre stadig lever, er mere end han kan modstå. Så en aften bryder han ind i laboratoriet, hvor det lykkes ham at åbne portalerne til multiverset. Men hvilket univers er det rigtige? Og hvad sker der egentlig når man springer ind i et andet univers?

Lars Kramhøft er idémand og forfatter til ”Portal”, mens Tom Kristensen står for tegning og farvelægning. Jeg er stor fan af Tom Kristensens tegninger, og her i ”Portal” giver han den gas med at sprænge sideopsætningen med dynamiske billedrammer, pangfarver og nærmest filmiske tegningssekvenser fyldt med lydord der understreger stemningen. Der er fuld fart på, og læserne suges ind i bogens univers, ligesom Rasmus suges ind i multiverset.

”Portal” er nomineret til Ping-prisen 2019 for Bedste Børne/Ungdomstegneserie, og med en spændende og tempofyldt handling kombineret med den energifyldte og fængslende billedeside er det bestemt velfortjent.

”Portal” er en del af forlaget Alineas frilæsningsserie Læseklub, der er opdelt i fire sværhedsgrader. ”Portal” er en rød titel, det vil sige for de +8-årige læsere.

Se alle de nominerede til Ping-prisen.

Materialer