Forside til bogen Pludselig falder ting fra himlen af Selja Ahava

Pludselig falder ting fra himlen af Selja Ahava

29.08.19
En sørgmunter fortælling om tilfældets magt

Saara lever et ubekymret liv sammen med sin far og mor i Finland. Pludseligt og helt uventet dør Saaras mor. En isklump fra en flyvemaskine rammer hende i hovedet, og hun dør på stedet. Sorgen rammer den lille familie hårdt. Saara og hendes far Pekka flytter ind hos Anna, Saaras faster, som tilfældigvis lige har vundet en stor milliongevinst i lotto.

Det er en sørgmunter roman med mange pudsige finurlige indfald. Romanen handler både om død, sorg, familie og ensomhed. Den mere filosofiske men også humoristiske del bringer historien ud på et sidespor. Faster Anna får en slags psykose og falder i komatisk søvn i 3 uger efter at hun, for anden gang og helt tilfældigt, vinder flere millioner i lotto.

Efter den oplevelse studerer hun tilfældet som begreb, og får kontakt med en mand, der fire gange er blevet ramt af et lynnedslag. Hvordan det går med Saara og resten af familien vil jeg ikke afsløre her, men opfordre alle til at gå i gang med læsningen. Man er ikke knuget af sorgfølelse efter læsningen men godt underholdt, og så er der lige det der med tilfældet, de finurlige pudsigheder, sorgen og psykosen som giver stof til eftertanke.

 

Materialer