Logo for Friske faustnumre - Skønlitteratur

Om Fenris og det kompetente

11.06.21
Lida Wengel anbefaler ny skønlitteratur på vej til bibliotekets hylder.

Lyt til denne og andre episoder af Friske Faustnumre: Ny skønlitteratur ved at klikke her.

Fenris af Philip Hallenborg udgivet på Hallenbooks
Hvor langt ville du gå for at fremavle det allerbedste individ? Ville du lyve, bedrage, stjæle måske endda slå ihjel? 
Christian eksperimenterer med hundeopdræt og fremavler ved et tilfælde dræberen Fenris. Asta har mistet sin mor, Lis, og da mistænkelige omstændigheder omkring hendes død får Asta til at tvivle på dødsårsagen, begynder hun sammen med kusinen Laura at dykke ned i moderens fortid. Efterhånden som de to unge kvinder lærer Lis bedre at kende, vikles de dybere og dybere ind i et net af hemmeligheder og løgne, hvor intet er, som det ser ud til og dem, de stoler på, viser sig at svigte. 
Bliver sammenlignet med Mandix-serien af Bille og Bille.

Med hensyn til at blive ny af Kirstine K. Høgsbro udgivet på Grønningen 1
Den yngre kvindelige jegfortæller køres af sin veninde op til et sommerhusophold på egen hånd og på ubestemt tid. I tilbageblik gennemspiller hun forskellige scener fra sit liv. For nylig har hun afsluttet et turbulent forhold med M, hendes mor (er død af kræft, og veninden er netop flyttet fra deres fælles lejlighed. Nu har hun brug for at isolere sig og har ingen lyst at se andre mennesker. 
På trods af det på overfladen alvorlige tema, er historien også fortalt med tragikomiske elementer


De kompetente af Klas Ekman udgivet på Modtryk
Fantastisk og fængslende thriller om parret, Anna og Johan, som har en affære og begge er gift med andre. Anna er træt af sin mand og hendes søn har udfordringer som kræver psykologhjælp. Johan er træt af det forudsigelige og trivielle liv med sin kone. Anna og Johan har haft en affære i et års tid, da de beslutter at tilbringe en weekend sammen. Johan har romantiske tanker om weekenden mens Anna ønsker at afslutte affæren. Johan bryder sammen og lægger pres på Anna for at fortsætte affæren, det udløseren voldsom vrede hos Anna og det ender fatalt!
Bliver sammenlignet med Det der ligger gemt i sneen af Carin Gerhardsen, som varmt kan anbefales.

Til slut en jeg har glædet mig rigtig meget til at læse:


Man skulle nok have været der af Thomas Korsgaard udgivet på Lindhardt & Ringhof
17-årige Tue er flyttet til København, men er blevet smidt ud af sin lejlighed. Han sælger avisabonnementer om dagen, og om natten sover han på gaden. Han får midlertidigt ophold hos kollegaen Victoria og hendes mor, men hans forsøg på at passe ind i den københavnske overklassefamilie mislykkes, og snart står han igen på gaden. Det er tredje del af serien og de andre var jeg meget begejstret for!
Det er oplagt at sammenligne med Erling Jepsens forfatterskab, hvori man finder samme kombination af det tragikomiske og det tragiske. 
 

Materialer