Offer af Paul Cleave

Offer af Paul Cleave

22.06.20
"Offer" er anden bog af Paul Cleave om seriemorderen Joe Middleton. Første bog hedder "Det syvende mord", og begge bøger tilhører Christchurch noir-universet.

Christchurch-snitteren, Joe Middleton, skal for retten, og alt tyder på, at han vil blive dømt til den snart genindførte dødsstraf. Joe selv anser sig dog som et uskyldigt offer. Hans forsvar er, at han intet husker om at have slået nogen ihjel. Og så kan man jo ikke dømme ham for det.

Men andre er af en anden mening. Melissa, Joes medskyldige i mordet på en betjent, planlægger at skyde ham før retssagen. Den plan er en far til et af Joes ofre kun alt for glad for at kunne hjælpe med. Imens ser den forhenværende kriminalassistent, Carl Schroder, frem til, at Joe forsvinder for evigt. Først skal han dog lige afsløre, hvor liget af den myrdede betjent er begravet.

Jeg læste stort set "Offer" i et stræk trods de godt 500 sider. Paul Cleave skriver råt, men godt, og historien udspiller sig nærmest som en film under læsningen. Der er ikke meget at grine af undervejs. Til gengæld sad jeg med øjnene klistret til siderne for at finde ud af, hvad der nu ville ske. 

Absolut anbefalelsesværdig, hvis du kan lide kulsorte spændingsromaner uden garanti for happy ending - men læs "Det syvende mord" først.

Materialer