Mutagen af Jonas Wilmann

Mutagen af Jonas Wilmann

25.04.15
En actionfyldt fortælling som både vil skræmme, underholde og få læseren til at tænke sig om

Vi befinder os i Danmark i en ikke så fjern fremtid, hvor et vækstfremmende hormon brugt til kvæg viser sig at have uforudsete bivirkninger. Det forvandler de danske teenagere til muskelsvulmende monstre, som dræber alle omkring sig, og tvinger de overlevende til at gemme sig bag barrikaderede døre, mens teenage-mutanterne hærger gaderne. 

Martin og Minna har overlevet ved at gemme sig i deres kælder i flere år. Nu er Minna gravid, og Martin kæmper en daglig kamp for at lydisolere kælderen endnu mere, samt skaffe mad og andre fornødenheder uden at mutanterne opdager deres skjulested. Men en dag går det galt. Martin glemmer en lille detalje, og pludselig vælter to mutanter ind gennem kældervinduet. De bliver dog reddet fra mutanterne af Max, der rejser rundt for Unionen for at finde raske overlevende. Men hermed de ikke sikre.

Hvis man kan lide postapokalyptiske historier, så er "Mutagen" et godt bud. Jonas Wilmann beskriver et samfund, der er brudt fuldstændig sammen i terror og anarki, hvor livet er dystert og trøstesløs. 

”Mutagen” er en actionfyldt fortælling, hvor Wilmann både vil skræmme, underholde og få læseren til at tænke sig om. Det lykkes i det store hele, så hvis man holder af postapokalyptiske fortællinger - og det gør jeg - er "Mutagen" oplagt til et par timer på sofaen.

Materialer