Mor(d)skab - humoristiske krimier til ferien

15.07.19
Skæg for sig og snot for sig - er det også sådan med krimier og humor? Heldigvis ikke.

Forleden spurgte vi på Facebook: hvad vil du helst læse i ferien - humoristisk drama eller blodig krimi? (Åbner i et nyt vindue) Afstemningen var tæt, men i skrivende stund har krimien et lille forspring. Men det tætte løb fik mig til at tænke på, hvor de to genrer krydser. Hvornår er krimien sjov?

Ikke alt for ofte, viser det sig.

Krimien som genre kan mange forskellige ting inden for sine egne rammer, men den har dog en tendens til at tage sig selv alvorligt. For selvfølgelig kan du finde masser af krimier, der bruger humor i deres fortællinger - det er sådan et godt trick til at lette stemningen, hvis det hele bliver lidt for sort. Men hvis du leder efter krimier, hvor grundindstillingen er humoristisk, så skal du lede lidt længere.

Så det gjorde jeg.

Jeg dykkede ned i eReolens virtuelle hylder, for det er ferietid, og folk er på vej ud af døren med fyldte tasker. Der er allerede godt proppet med solcreme, badetøj og andet godt til ferien, men de fleste har også en iPad eller anden tablet med, så her er lidt god (og sjov) underholdning til at fylde den med.

Syv bøger har jeg fundet frem - men listen kan fungere som et springbræt til flere, for både Donald E. Westlake og Alexander McCall Smith har skrevet flere bøger om deres hovedpersoner. Og så kan du naturligvis altid få flere på biblioteket - mine krimiglade kolleger står på spring for at finde dem til dig … når de kommer tilbage fra ferie. 

 

Image by Alexas_Fotos from Pixabay

Tags
Materialer