Forside til bogen Himlen under jorden af Niels Lyngsø

Min ukendte bror og Himlen under jorden af Niels Lyngsø

21.06.17
Fremragende unik læsning og blandingen af fiktion og faglitteratur udfordrer dig som læser.

Himlen under jorden findes i Paris. I de fugtige konstant 16 grader varme mørke katakombre bor en lille flok mennesker. I bogstavelig forstand subkulturer, som eksperimenterer med livet og livsvilkårene.

Romanen er en fortsættelse af Niels Lyngsøs fremragende roman ”Min ukendte bror”, som handler om sproggeniet Hans-Peters opvækst i Nordsjælland. Hans-Peter har et ret dårligt forhold til sin far, og ved romanens begyndelse møder vi Hans-Peter i svær nedbrudt og psykotisk tilstand på Rigshospitalets helikopterlandingsplads.

Hovedpersonen i Himlen under jorden hedder Nadia Nazir. Hun er antropolog, og forsker i den menneskelige seksualitet. Nadia er kæreste med multikunstneren Baartmann, og de to kvinder bliver forældre til et barn undfanget og født i katakombrerne. Baartmann stikker af med deres fælles barn, og Nadia efterlades i dyb sorg og fortvivlelse. Sideløbende med denne historie hører vi om Hans-Peter og hans far Hemming, som er dødssyg af ALS. Hemming har bosat sig i Paris, og han vil gerne dele sine hemmeligheder med Hans-Peter før han dør. Nadia er Hans-Peters hemmelige halvsøster, og Hemming har bedt Hans-Peter om at opsøge Nadia.

Begge romaner blander mange forskellige genrer. Det er fremragende unik læsning, og blandingen af fiktion og faglitteratur udfordrer dig som læser. Jeg kan sammenligne lidt med Peter Høegs ”Effekten af Susan” og Christian Jungersens ”Undtagelsen” og ”Du forsvinder”. I øvrigt henviser navnet Baartmann til en virkelig person, som på den mest diskriminerende måde blev udstillet på  Musée de l’Homme i Paris.

Læs om Baartmann 

Læs mere om Baartmann på Wikipedia

Læs mere på South African History Line

Materialer