Martyrens sang af Stephen Miller

Martyrens sang af Stephen Miller

25.04.15
Spændende og også relevant thriller, som absolut kan anbefales

Daria er vokset op i en flygtningelejr i Mellemøsten. Begge hendes brødre er døde, så Daria vælger martyrdøden. Men i stedet for at blive udstyret med et bombebælte, bliver hun sendt i skole i Europa, hvor hun lærer at opfører sig dannet, oplever kultur, har det sjovt, får en kæreste, ser verden. Og så bliver hun sendt med et fly fra Berlin til New York med besked om at røre ved så meget og så mange som muligt. Hendes våben er nemlig en virus med meget høj dødelighed, som først bryder ud efter flere uger.

Sideløbende med at vi hører Daria fortælle, kommer Sam Watterman ind i billedet. Han har tidligere forsket i biologisk krigsførelse, men blev “pensioneret” da han kom uheldigt af sted for nogle år siden. Nu trækker CIA og FBI ham på banen igen, og han bliver modvilligt en ledende spiller i kampen om at få stoppet pandemien, før det er for sent.

“Martyrens sang” viser skræmmende tydeligt, hvor galt det kan gå, hvis man først begynder på biologisk krigsførelse. Det er yderst ubehageligt at forestille sig, hvor hurtig en sådan virus vil kunne sprede sig i vores moderne samfund, og hvor svært det vil være at inddæmme den.

Stephen Miller har skrevet en spændende, men også relevant thriller, som absolut kan anbefales.

Materialer