Martin af Tom Kristensen

22.03.17
Et flot værk og en vellykket introduktion til en stor historiske skikkelse, som henvender sig til både unge og voksne

2017 er 500-året for Reformationen. I den anledning har forfatter og illustrator Tom Kristensen udgivet en graphic novel om Martin Luther, præsten der med sit opslag af 95 teser på slotskirken i den tyske by Wittenberg, satte bruddet med den katolske kirke i gang.

I 1505 bliver Martin Luther færdiguddannet som magister. Meningen er, at han skal begynde på jurastudiet, men under et voldsomt uvejr lover Luther, at han vil vie sit liv til Gud, hvis blot han overlever. Og således bliver Luther først munk og siden præst og reformator.

Tom Kristensen fortæller letforståeligt og spændende om tiden og om Luthers liv. Hvordan hans bekymring over den katolske kirkes brug af afladsbreve m.m. fører til de 95 teser, der bliver starten på den protestantiske tro. Hvordan paven lyser ham i band, og hvordan Luther også får stor betydning på den politiske scene i Danmark.

Historien understøttes af Tom Kristensens spændende illustrationer tegnet i en løs, til tider næsten skitcheagtig streg med spændende brug af farver og beskæring. 

I det hele taget er ”Martin” et flot værk, både grafisk og indholdsmæssigt, som giver lyst til at læse mere. En vellykket introduktion til en stor historiske skikkelse, der henvender sig til såvel unge og voksne.

Materialer