Lars Høgh med Michael Laudrup. Foto fra "101 af de største danske fodboldøjeblikke"
Lars Høgh med Michael Laudrup. Foto fra "101 af de største danske fodboldøjeblikke"

Målmand Lars Høgh (14.01.1959-08.12.2021)

09.12.21
Fodboldspilleren Lars Høgh er død efter længere tids sygdom.

I 2018 fik Lars Høgh konstateret kræft, og selvom det i første omgang lykkedes at overvinde sygdommen, fik han et tilbagefald og modtog i den sidste tid blot livsforlængende behandling.

Lars Høgh havde en lang og flot karriere, hvor han fem gange blev kåret som Danmarks bedste målmand. Han vandt det danske mesterskab med OB fire gange, og spillede 8 kampe på A-landsholdet og var med som reserve ca. 25 gange. Høgh var bl.a. med i Mexico i 1986, hvor han stod den sidste puljekamp mod Tyskland, der endte 2-0, samt ottendedelsfinalen mod Spanien der endte 1-5.

I bogen ”101 af de største danske fodboldøjeblikke” er OB’s UEFA Cup-kamp mod Real Madrid i 1994 nævnt som et højdepunkt. Her formåede Lars Høgh at holde buret rent, og kampen endte 2-0 til OB, som dermed overraskende sendte Real Madrid (med superstjernen Michael Laudrup) ud. 
 

Lars Høgh har medvirket i flere fodboldbøger, bl.a. ”Min største kamp”, hvor han netop beretter om kampen mod Real Madrid. Også i bogen ”Målmand: bag om fodboldspillets mest udsatte job” fortæller han om successer og fiaskoer og det store pres, der hviler på målmanden.

Lars Høgh nåede også lige at udgive biografien ”Der er antal på alt”, hvor han beretter om sit liv i fodbold og om kampen mod kræften. 
 

Materialer