Bøger på stranden

Læsetips til sommerferien

07.06.16
Kobl af i ferien med en god bog. Vi har samlet en liste med tips.

Krimi og Spænding

Cronin, Justin: Den første 

Tiden er ofte et omdrejningspunkt i ferien. Nogen fraskriver sig totalt ansvaret for den, mens ferien står på. Andre planlægger og tilrettelægger til mindste minut og bruger tiden helt op i ferien. Hører du hjemme i førstnævnte kategori og elsker at læse rigtig meget, er det måske netop i ferien, at du skal kaste dig over den dobbelte murstensgyser ”Den første” om en ny type trussel for menneskehedens endeligt. Bliver det for meget med sommervarmen, kan bogen give dig en tiltrængt kuldegysning og en rislen ned ad ryggen.  

Spændingsbog om et postapokalyptisk verdenssamfund, der spænder over 1000 år. Indeholder vampyrer og et helt unikt menneske som verdens måske sidste håb.

Galbraith, Robert: Ondskabens høst 

Krimi. Cormoran Strike, og hans assistent Robin Ellacott modtager et afhugget kvindeben med posten. Benet er adresseret til Robin og Strike får straks en mistanke om at én af hans gamle fjender ønsker at skade ham ved at terrorisere dem begge 

Higashino, Keigo, f. 1948: Den hengivne hr. X  

Krimi. En enlig mor dræber sin voldelige eksmand i selvforsvar. Hendes forelskede nabo bruger sine matematiske evner til at dække over mordet, og da politiet får hjælp af hans gamle studiekammerat, [...] bliver det en hjernekamp mellem de to genier

Kerr, Philip: Guds hånd 

Krimi. Premier League klubben London City skal spille mod Olympiakos i det kriseramte Athen, hvor uroen ulmer i gaderne. Under kampen kollapser og dør englændernes bedste spiller på mystisk vis. Citys handlekraftige manager Scott Manson aner uråd 

En Scott Manson-krimi: 2

Knight, Renée: Enhver lighed med nulevende eller afdøde personer er utilsigtet  

Måske står der afslapning i sydens sol på dine sommerferieplaner. 

I så fald er domestic noir thrilleren ”Enhver Lighed” den helt rette pageturner til ferien. Her får du nemlig en knugende intens og overraskende historie om, hvordan en charterferie kan få meget alvorlige følger.

Catherine Ravencroft gemmer på en hemmelighed, som kun hun kender. En dag finder hun en bog, der afslører hemmeligheden. Hvordan kan det gå til? Det er starten på en voldsom og nervepirrende deroute.

Parsons, Tony: Slagteren : gamle synder, friskt blod 

Krimi. Nytårsnat myrdes den velhavende familie Gatling. Eneste (måske) overlevende, er familiens 4-årige dreng Bradley, som er forsvundet. Mordvåbnet leder kriminalkommissær Max Wolfe i retning af en 30 år gammel sag om "Slagteren". Kan Max opklare mordet og finde Bradley, inden det er for sent? 

Krimiserien med Max Wolfe: 2

Swanson, Peter: De der fortjener at dø  

Emne: krimi ; psykologisk thriller ; lejemord ; USA 

Krimi. Den unge IT-millionær Ted betror sig på en flyvetur til Lily, der tilbyder at dræbe Teds utro kone og hendes elsker. Siger han ja? Lykkes det? Det bliver en barsk sag med mange blodige overraskelser undervejs

Gode historier

Chbosky, Stephen: Fordelene ved at være en bænkevarmer 

En fremragende og gribende læseoplevelse om dét at blive voksen, kan du få dig i romanen ”Fordelene ved at være en bænkevarmer”. Det er en ungdomsbog, som kan læses af alle unge mellem 10-100 år.  

15-årige Charlie er en forvirret og indadvendt teenager. Han bliver venner med to ældre elever i sin high school og de introducerer ham til en verden med dates, stoffer, forelskelser og sex. Men en hemmelighed truer med at tage det hele fra ham igen.

Egan, Jennifer: Tæskeholdet banker på 

Én af feriens store goder er, at du får mulighed for at stoppe dagligdagens trummerum for en stund og reflektere over både fortid og fremtid og ikke mindst være til stede lige nu og her.  

Tiden er en vigtig faktor i vores liv og en anderledes størrelse i vores ferie. Trænger du til en skarp, opfindsom og tankevækkende roman om bl.a. tiden og det at blive gammel, må du simpelthen læse ”Tæskeholdet banker på”. 

Bennie Salazar er en aldrende tidligere punkrocker, der har et pladeselskab. Sascha er en plaget og bekymret ung kvinde, der er ansat i hans firma. Vi følger deres og andres liv og færden gennem fem årtier.

Grémillon, Hélène: Tirsdagsbrevene  

Roman, dels fra nutidens Frankrig, dels fra 2. verdenskrig om en hemmelig historie, der viser sig af stor betydning for bogens unge kvindelige fortæller

Hamberg, Emma: Næste stop Rosengädda  

I den lille svenske by Rosengädda møder tre personer hinanden, Tessan, Jane og 13-årige Bror, og får langsomt styr på deres liv. Om venskaber, der trodser alder, klasser og køn

Jansson, Tove: Sommerbogen 

Vil du virkelig mærke sommeren, dens lune aftner og magiske stunder, så er Mumimors ”Sommerbogen” et godt bud på ægte finsk finurlighed. Det er en meget læseværdig bog med fokus på både tiden, døden og den billedskønne natur på en ø i den finske skærgård. 

Poetisk fortælling om den 6-årige Sophia og hendes gamle farmor, som tilbringer somrene på en lille ø i den finske skærgård. I deres eget idylliske univers udforsker de øen og naturen alt imens farmor digter historier med lige dele fantasi og opdragelse iblandet.

Stedman, M. L.: Lyset i havet  

Et fyrtårn i Australien omkring 1920 danner rammen om et drama, der udspiller sig, da et ungt ægtepar beslutter at tage sig af et spædbarn fundet i en strandet båd

Sø, Mette: Fordi at

Kanel er skovhugger og foretrækker træernes selskab fremfor mennesker. Da hun kommer til Vendsyssel for at fælde farlige træer efter en storm, møder hun nye omgivelser og mennesker, som trænger ind bag hendes hårde facade.

Vil du have mere inspiration?