Klosteret af Panos Karnezis

Klosteret af Panos Karnezis

23.05.15
Stemningsfuld roman med vægt på de psykologiske aspekter

Det faldefærdige kloster, Vor Barmhjertige Frues Kloster, ligger i et øde hjørne af Spanien, stort set gemt og glemt af omverdenen. Her lever 6 nonner under ledelse af priorinden María Inés et rutinepræget liv helliget Gud. 

Men en morgen brydes monotonien. På sin ugentlige tur ind til byen finder søster Lucia en stor kuffert med lufthuller efterladt ved indgangen til klosteret. Kufferten viser sig at indeholde en baby, som Lucia straks bringer til priorinden.

Mod alle regler vælger priorinde at beholde barnet, som hun ser som et tegn fra Gud. Men søster Ana er sikker på, at Djævelen har en finger i spillet, og snart er det før så fredelige kloster viklet ind i hemmeligheder og intriger, og både fortiden og omverdenen banker på.

"Klosteret" er velskrevet og meget stemningsfuld med vægten lagt på det psykologiske frem for en masse handling. Jeg var dybt betaget af Panos Karnezis fortælling, som jeg læste nærmest i et stræk, og kan kun anbefale romanen til alle som holder af historier om mennesker, pligt og følelser.

Materialer