Klima-krimier

13.02.19
Klima og miljø er blevet et "hot" emne - også i litteraturen. Listen her indeholder krimi- og spændingsromaner, som alle har miljø og klima som omdrejningspunkt.

PRINT PDF-LISTE

Klimakonspirationen af Axel Bolvig
Forlaget Jelling, 229. 200 sider
Op til klimatopmødet i København dec. 09 modtager politikere og en energikoncern en anonym henvendelse om, at for 50 mill. kan de få information om ny omkostningsfri vedvarende energi. En kode fra middelalderlige kalkmalerier?  Derfor må professor Baltzer alarmeres igen.

De røde hestes nat af James Lee Burke
Hovedland, 2006. 381 sider
Krimi med advokaten Billy Bob Holland, der hjælper den indianske miljøaktivist Johnny American Horse med at optrevle en sag om ulovligheder indenfor kemiindustrien.

Frygtens ansigt af Michael Crichton
Cicero, 2005. 550 sider
En miljøorganisation sætter en række naturkatastrofer i gang, for at vinde sympati for miljøet, og understrege nødvendigheden af fortsat at donere penge til miljøbevarelsen, men et hold som multimillionæren George Morton har sat på sagen, afslører svindelen og afværger katastroferne.

Sahara af Clive Cussler
Vinten, 1993. 430 sider
Økologisk spændingsroman om to forskere som fra hver sit udgangspunkt afslører sandheden om en verdensomspændende miljøforurening, der stammer fra en fabrik til destruktion af industriaffald i den afrikanske stat Mali.

Solstorm af Rasmus Dahlberg
Lindhardt & Ringhof, 2012. 284 sider
Katastrofemedhjælper Lisbeth Storm vender hjem til Danmark efter endnu en naturkatastrofe ude i verden. En alvorlig solstorm er under opsejling og Lisbeth får brug for alle sine evner udi overlevelse og katastrofeberedskab i et forandret København, hvor følgevirkningerne af solstormen har forårsaget et nedbrud i det elektriske net og et sammenbrud i samfundets infrastrukturer.
Samhørende: Solstorm; Jordskælv; Stormflod

Glitch af Peter Dreyer
Hovedland, 2011. 397 sider
Klimaforskeren Thomas hvirvles ind i en uforklarlig og hemmeligholdt verden, da hans kæreste forsvinder sporløst. Computerfejl og en isdækket sø i Antarktis er en del af et verdensomspændende eksperiment med kloden, og snart er Thomas ude, hvor han ikke kan bunde.

Jagten på Grævling af Tony Hillerman
Klim, 2001. 200 sider
Under et røveri mod Ute-stammens spillecasino bliver en politimand dræbt. Chee og Leaphorn fra Navajo stammepolitiet finder spor tilbage i tiden mod den legendariske Ute-bandit Grævling.

Korsmesse af Jógvan Isaksen
Torgard, 2009. 272 sider
Opdager og journalist Hannis Martinsson er tilbage på Færøerne, hvor han hurtigt indblandes i en hårdkogt sag med flere drab på mennesker, grindedrab, havmiljø og internationale miljøorganisationer og aktivister. Samtidig skal han finde sig til rette igen på Færøerne efter mange års fravær.

Varslet af Liz Jensen
Politiken, 2010. 348 sider
Psykologen Gabrielle Fox sidder i kørestol efter en traumatiserende ulykke, og på sit nye job på en lukket ungdomspsykiatrisk afdeling møder hun den 16-årige Bethany Krall. Bethany er stærkt karakterafvigende og desuden i stand til præcist at forudsige forskellige naturkatastrofer. Nu varsler hun en altødelæggende miljøkatastrofe, og kun Gabrielle og hendes kæreste tror hende. Kan katastrofen afværges?

Tegnet af Raymond Khoury
Cicero, 2009. 447 sider
Mystiske tegn på klimatruede lokaliteter følges op af tegnet i forbindelse med en Messiaslignende munk, og en fanatisk religiøs vækkelse med massiv mediedækning udvikler sig. Er der tale om himmelske tegn eller om magtfulde personer og organisationers manipulation med medier og befolkning?

Resten er tavshed af Jakob Knudsen
People's Press, 2014. 357 sider
Et lig er fundet ved Kronborg. Den dræbte viser sig at være en kendt og kontroversiel klimaforsker som havde et forhold til politikommissær Swanes elskede niece som nu er forsvundet. Swane er overbevist om at morderen skal findes inden for forskerverdenen.

Fanget i isen af Dean Koontz
Cicero, 1995. 218 sider
Spændings- og science fictionroman om en flok forskere, der i en ikke så fjern fremtid søger at afhjælpe konsekvenserne af det ødelagte ozonlag ved at udnytte polarisen til drikkevandsreservoir.

Manifest af Kim Marconi
Cool Canary Publishing, 2009. 381 sider
Johannes Harboe er kommunikationsrådgiver i en miljøorganisation, men bliver gennem sine sociale netværk overbevist om, at der må radikale midler til at råbe politikerne op.

Ekko efter torden af Marcia Muller
Klim, 1994. 271 sider
En ansøgning om genåbning af en guldmine nær en californisk spøgelsesby er omgærdet med så megen mystik, at miljørådgiveren for området må bede sin gamle kollega, detektiven Sharon McCone om hjælp.

Setans porte af Grete Roulund
Erichsen, 1995. 612 sider
I en sydøstasiatisk ø-republik, hvor franskmændene tidligere har foretaget eksperimenter, bl.a. med atomprøvesprængninger, som nu giver uhyggelige og ukontrollable resultater, styrter en tysk miljøgruppe under dramatiske omstændigheder ned i et ufremkommeligt jungleområde.

En frygt for sort vand af Craig Russell
Hovedland, 2015. 320 sider
I Hamburg er en seriemorder på spil, da endnu et lig dukker op, IT-systemer opfører sig sært, og en gruppe ekstreme miljøaktivister engagerer sig i miljøpolitik. Kriminalkommissær Jan Fabel har rigeligt at se til med de mange typer af sager.

Den femte dag af Frank Schätzing
Punktum, 2010. 941 sider
På og under havoverfladen sker der uhyggelige ting forskellige steder verden over. Videnskabsfolk registrerer og udforsker de uforklarlige hændelser. En økologisk naturkatastrofe af uhørte dimensioner truer menneskeheden.

Frosne beviser af Nina von Staffeldt
Milik, 2016. 281 sider
En mærkelig virus hærger den vestgrønlandske by Sisimiut. Sika Haslund er vendt hjem til Nuuk og ansat som kommunikationskonsulent. Nu hvirvles hun ind i både damage control og afsløringen af fortidens synder.

Den sidste olie af Rune Stefansson
Byens Forlag, 2016. 381 sider
I Nuuk forsvinder Greenpeaces journalist Vicky von der Pahlen under mystiske omstændigheder. Privatdetektiv Marcelo Krankl tager til Grønland og befinder sig pludselig i en international kamp om olie, natur og klimaforandringer og i en kamp for Vickys liv.

Vi skal høste vinden af Gunnar Staalesen
Vindrose, 2010. 273 sider
Varg Veum bliver hyret til at finde en forretningsmand. Det bliver en sag, som bringer Varg Veum i forbindelse med miljøterrorisme, flosset forretningsmoral, religiøs fanatisme og gammel sag om en forsvundet kvinde.

Healeren af Antti Tuomainen
Modtryk, 2012. 206 sider
Journalisten Johanna forsvinder, mens hun er på sporet af Healeren, som er i gang med at hævne sig på fremtrædende personer, der har ladet stå til, så en klimakatastrofe har ramt et fremtidens Finland. I et kaotisk samfund i opløsning leder Johannas mand efter hende, og det bliver en barsk og overraskende oplevelse.

Dødens vingård af Martin Walker
Modtryk, 2011. 309 sider
Bruno Courrèges røgter sit job som politimester i en charmerende landsby i den franske Perigord region med en afslappet holdning til små lovovertrædelser, men en påsat brand og to mistænkelige dødsfald spolerer idyllen.

Filer
Materialer