Kærligheden når det er alvor af Daniela Krien

15.10.20
Fin roman om kvindeliv og kærlighed i nutidens Tyskland

Fem fremragende portrætter af kvinder, med en barndom i DDR som fælles bagtæppe.

Tilfældigt faldt jeg over denne lille smukke roman af en for mig ukendt tysk forfatter. Sandt at sige var det forsiden som i første omgang tryllebandt, men så snart jeg åbnede for teksten var jeg helt og aldeles fanget ind.

Paula, Judith, Brida, Malika og Jorinde er alle 40-årige kvinder fra Leipzig. Deres historier, som handler om kærlighed, forholdet til forældre og børn kan læses hver for sig, men hænger samtidig helt sammen så romanen er helstøbt. 

Et af flere forbindelsesled mellem kvinderne er kærlighed til den samme mand, den uimodståelige møbelsnedker Götz. Men også Judith, som i kraft af sit arbejde som læge binder kvindernes historier sammen. Paulas historie handler mest om sorgen over et mistet barn; Judiths fortælling handler om ensomhed og om forholdet mellem arbejde og faste forhold; Brida og Malika elsker den samme mand og deres historier handler også om forholdet mellem forældre og børn i øst og vest. 

Det har været en virkelig dejlig læseoplevelse, og jeg har fået lyst til at læse ”Engang vil vi fortælle hinanden alt”, som udkom på dansk i 2015. 

Materialer