Kærlighed, zombier i sort/hvid og en forhistorisk gud på hævntogt

20.08.21
Hver uge fortæller Jette S. F. Holst om de nyindkøbte film og tegneserier

Lyt til ugens podcast her (eksternt link)

Der var desværre slet ingen film i denne uge, så vi starter med tegneserierne, og de tager os fra zombier over kærlighed til Aztekerriget i 1500-tallet.

"Conquistador" er skrevet af J. Dufaux og tegnet af Philippe Xavier.
Vi er nået til bind 2 i serien om den spanske opdagelsesrejsende Hernan Cortez, som trænger ind i det storslåede aztekiske rige. En delegation eventyrere har på Cortez' bud stjålet Montezumas skat og flygter nu gennem junglen med både blodtørstige indianere og en forhistorisk gud i hælene. Gruppens leder har tilmed stjålet en amulet, som medfører store forandringer i ham. Lektøren kalder ”Conquistador” for en vild og blodig fortælling, som vil ramme plet hos enhver eventyrhungrende læser.

”Westend boy" er skrevet af Tomas Lagermand Lundme og tegnet af Rune Ryberg (der bl.a. kendes fra ”Gigant”). 
Historien udspiller sig henover et par timer på et hotel i indre København, hvor den 18-årige Emil venter på 46-årige Stefan. Stefan er en indflydelsesrig politiker og bliver derfor nødt til at holde sit forhold til Emil skjult, men nu har han inviteret Emil med på en konference i udlandet, og Emil er overbevist om, at de endelig skal blive et par. Men selv om Stefan siger, at han elsker Emil, har de forskellige opfattelser af, hvad deres forhold indebærer. ”Westend boy” beskrives som en absolut perle. Som læser får vi lov til at være fluen på væggen hos en ung, drømmende mand, som har forelsket sig i en voksen mand med betydelige bekymringer om sit offentlige image. Tekst og tegninger hænger perfekt sammen, og historien er relevant, udfordrende, troværdig og underholdende

”Heartstopper” er tegnet og skrevet af Alice Oseman.
Charlie er en stille dreng, som går på samme skole som Nick. De to drenge har ikke meget med hinanden at gøre, indtil den dag Charlie starter i Nicks klasse. Nick spiller på skolens rugbyhold og er sikker på, at han er til piger. Men snart begynder han alligevel at få følelser for Charlie. Det er svært for Nick at acceptere sine nye og ukendte følelser - især når de følelser drejer sig om en dreng. "Heartstopper" er en fin og hjertevarm historie om at finde ro i og med sig selv omkring ens seksualitet. Udover at springe ud som homoseksuel er der også andre tematikker, der bliver taget op, som fx hvad familie og venner vil sige til sådan en nyhed. Tegnestilen er simpel, men man er alligevel ikke i tvivl om personernes sindsstemning eller hvad de føler

”Exodus” er tegnet og skrevet af Jakob Rask Nielsen.
En nat på et gammelt hotel skal Hassan, Bernt og den gravide Viola pludselig kæmpe hårdt for deres liv, da de bliver angrebet af en horde af menneskeædende zombier. Heldigvis har Hassan styr på sine gyserfilm og kender et par tricks til at overleve invasionen. Men snart finder de ud af, at zombierne kun er en lille del af en langt større sammensværgelse. Historien har tidligere været udgivet i tre bind, men er nu udkommet samlet. Tegningerne er enkle og sort/hvide, og figurerne kan måske minde lidt om Mr. Potato Head. Historien fortælles dog humoristisk med brask og bram, og udnytter siderne til både splatter-effekter og flotte visuelle udtryk trods den lidt naive tegnestil.
 

Materialer