Judaskysset af Anna Grue

Judaskysset af Anna Grue

18.08.08
Den skaldede detektiv er på banen igen!

Jeg har glædet mig som et lille barn til fortsættelsen i Anna Grues krimiserie om livsstilseksperten og amatørdetektiven Dan Sommerdahl, og nu er den her endelig. ”Judaskysset” hedder den, og den lever fuldt op til mine forventninger.

Dan Sommerdahl har sagt sit job op ved reklamefirmaet og arbejder nu freelance. En dag får han en mail fra sin datter, om han ikke nok vil hjælpe hendes efterskolelærer, Ursula, som har forsøgt at begå selvmord.

Ursula og den 20 år yngre Jakob var kærester og skulle giftes, men i stedet franarrede han hende en formue på 7 millioner, som hun havde vundet i lotto. Ursula kan ikke bære at gå til politiet, fordi hun føler sig så ydmyget, men Dan får lov at forsøge at opspore Jakob.

Samtidig er Dans ven betjenten Flemming på en mordsag. En ung mand fra den religiøse sekt Herrens Hus er blevet myrdet, uden at man kan finde et synligt motiv. Det viser sig dog, at de to sager – måske – hænger sammen.

Grue skriver flydende med fuld skrue, så man ikke kan slippe historien igen. Denne gang er der lidt flere gnidninger mellem Dan og Flemming, både pga. efterforskningen men også fordi Dan er frygtelig jaloux. Dan fremstår ikke 100 % sympatisk i mine øjne denne gang, og den udvikling tegner spændende muligheder for kommende bind.

"Judaskysset" er ikke en hård krimi, men til gengæld er det en god roman. Glæd dig til at læse den.

Materialer