Forside til bogen Forvandlingen af Franz Kafka Søren Jessens graphic novel-fortolkning

Jettes highlights 2017 - tegneserier

03.01.18
I 2017 udkom der en række spændende tegneserier og graphic novels. Listen her er et udpluk af de bedste af dem, jeg fik læst.

Andersson, Kim W.: Alena
Skoledagen er et helvede for Alena, hun mobbes af de andre piger. Hun savner sin ven Josefine og ønsker at hun ikke var død. Men pludselig vender Josefine tilbage og hun har sin egen blodige dagsorden (læs anmeldelse af Alena)

Brahe, Emil: Okkult mekanik
Magisk og filosofisk tegneserie om Magnus Finkel, der er arbejdsløs men også okkultist og som drømmer om at fremmane en ny verdensorden. Tingene går dog ikke altid, som han håber 

Bøgh Andersen, Kenneth: Skæbnemageren
Simon har længe været misundelig på sin tvillingebror, men en nat bliver han taget af Spindelheksen, og Simon fortryder at han ønskede ham væk, og drager til heksens verden for at skaffe sin bror tilbage (læs anmeldelse af Skæbnemageren)

Goldberg, Tatiana: Overløber
I en ikke så fjern fremtid, hvor uautoriserede genmanipulationer har skabt grobund for udbredt kriminalitet, er det op til politiorganisationen PURGE at bekæmpe de genetisk modificerede forbrydere. Kijara er en af dem (Læs anmeldelse af Overløber)

Kafka, Franz: Forvandlingen
Baseret på Franz Kafkas novelle om Gregor, der vågner op en morgen og er blevet forvandlet til et insekt. Han føler sig i stigende grad fremmedgjort (læs anmeldelse af Forvandlingen)

Kazinski, A. J.: Den sidste gode mand
Politibetjenten Niels Bentzon kommer tilfældigt på sporet af et mystisk komplot med udgangspunkt i den jødiske Talmuds ord om 36 retfærdige mennesker, der skærmer verden fra undergang (læs anmeldelse af Den sidste gode mand)

Meyer, Ralph: Undertaker
Bedemanden Jonas Crow er af omstændighederne tvunget til at slå følge med den engelske husholderske Rose Prarie og den kinesiske indvandrer Lin. Dette er ikke en ubetinget god handel for de to damer, som snart finder ud af at døden aldrig kommer alene

Mosdal, Søren: Metrozone
Nikki bor i en delvist oversvømmet metronetværk under et dystopisk fremtidssamfund. Da hendes forsvundne bror dukker op, bliver hun viklet i kampen imod magthaverne (læs anmeldelse af Metrozone)

Pandolfo, Anne-Caroline: Løvinden - et portræt af Karen Blixen
Karen Blixen (1885-1962) er en kvinde forud for sin tid og for stor til sit land. Sammen med syv usædvanlige ledsagere, der tager skikkelse af blandt andre storken, djævlen, Nietzsche og Shakespeare bliver Karen Blixens historie fra vugge til grav fortalt

Pommepuy, Marie: Mørkets skønhed
I en skovbund ligger liget af en lille pige. Pludselig myldrer små fantasivæsener ud af hende. Væsenet Aurora kæmper for at holde sammen på gruppen, der trues af egen ondskab og egoisme (læs anmeldelse af Mørkets skønhed)

Runberg, Sylvain: Nærkontakt
To rumagenter skal sammen løse en konflikt imellem jordiske minearbejdere og en race af rumvæsener. Hele galaksens fred er på spil (læs anmeldelse af Nærkontakt)

Uledsaget med bidrag af Halfdan Pisket m.fl.
I 5 korte tegneseriefortællinger giver 5 tegneserietegnere liv til 5 uledsagede flygtningebørns beretninger om deres oplevelser på vej mod asylcentret i Danmark. Børnene kommer fra Afghanistan, Irak og Somalia

Materialer