Jeg kunne finde hjem i blinde af Joachim Førsund

Jeg kunne finde hjem i blinde af Joachim Førsund

07.11.14
I anledning af sin mors død og begravelse er den fyrreårige Finn rejst hjem til sin barndomsby lidt syd for Larvik. Det er norsk sørgmunter humor når det er bedst.

I anledning af sin mors død og begravelse er den fyrreårige Finn rejst hjem til sin barndomsby lidt syd for Larvik.  Så er scenen sat til et sørgmuntert familiedrama på norsk.

Finns mor var alkoholiker, og umiddelbart før hun døde var hun flygtet fra et behandlingshjem. Finn hjalp sin mor med at flygte, og det har han absolut ikke tænkt sig at fortælle sin lillebror Tore. Tore og Finn er ikke ligefrem de bedste venner, og da de mødes omkring begravelsen er samværet fyldt med knaster pinefuld uafslappethed. Finn bor og arbejder i Oslo. Han er advokat og har i mange år boet sammen med sin kæreste. Både fagligt og privat undgår han hele tiden at tage stilling, - han driver som et tom øldåse i elven og lader sig føre hid og did.

Sådan lidt tilfældigt lader Finn sig ansætte i det begravelsesfirma, som nu drives af en gammel klassekammerat. Begravelserog familiekonflikter lyder måske som en tung omgang, men det er det overhovedet ikke. Det er norsk sørgmunter humor når det er bedst. Jeg kan sammenligne med Ingvar Ambjørnsens "Udsigt til paradis", Erlend Loe og måske Per Petterson.

Materialer