Forside til bogen Inden vi blev jeres af Lisa Wingate

Inden vi blev jeres af Lisa Wingate

28.11.18
En hjertevarm sydstatsroman om stjålne børn og familiehemmeligheder

Queenie og Briny bor sammen med en stor børneflok på en husbåd. Ved romanens begyndelse kæmper Queenie for at bringe endnu et barn til verden, men noget er helt galt. Mens forældrene er på hospitalet for at redde mor og barn, arbejder den 12-årige Reel for at holde styr på sine små søskende. Men næste dag dukker to mænd op som siger, at de er politibetjente. De tvinger børnene med til et børnehjem, som drives af Georgia Tann.

Hvert andet kapitel i romanen er en nutidshistorie, hvor advokaten Avery Stafford er travlt optaget af at hjælpe sin far med den politiske karriere som Senator. Et af de politiske brændpunkter for Senatoren er ældrepolitikken, og under et besøg på et af de lokale plejehjem møder Avery en gammel dame, som pirrer hendes nysgerrighed. Damen har et fotografi stående, som på en eller anden måde har forbindelse til Averys farmor, som bor på et privat plejehjem.

Det er en dramatisk og meget gribende roman om omsorgssvigtede børn. De er fanget i et net spundet af voldelige, griske og grusomme voksne, som har skabt en stor forretning på at sælge børn til adoption. Faktisk bygger historien på virkelige begivenheder, hvor det lykkedes for børnehjemslederen Georgia Tann sammen med korrupte læger, politiet og dommere at stjæle og sælge børn til adoption fra 1920’erne helt frem til 1950’erne

Hvordan historien om Reel og hendes søskende hænger sammen med historien om Avery Stafford må du selv finde ud af ved at læse bogen. En ufrasiglæggelig sydstats-pageturner.

Materialer