Ib Spang Olsens ABC

Ib Spang Olsens ABC

01.06.16
En dejlig bog om et kreativt menneske.

For mig er dette uden tvivl en af årets dejligste bøger. Thomas Winding var stemmen i mit liv og Ib Spang Olsen var stregen. Hele mit liv har jeg nydt at forsvinde ind i Ibs tegninger af nisser, trolde og en hel masse andet. Jeg kan aldrig se mig færdig på hans univers. Denne biografi om Ib Spang Olsens liv og arbejde er en ren nydelse. Bogen er rigt illustreret og med en del fotos.

På min væg hænger ”5 små troldebørn”, som jeg hilser på hver morgen – så er dagen i gang! Og på den måde er Ib Spang Olsen en del af min hverdag.
 Søren Vinterberg har skrevet biografien og han er et godt valg. Han holder af Ib og det kan man mærke. Der er en fin tone i bogen, der både fortæller om det professionelle og det private menneske.

Bogen er inddelt i bogstaver fra A til Å og det er rigtig fint. Fra Ane lagde anemoner over Bolsjedyr og Julekalender og Quinder til Det bedste og det værste.

Der er en fin oversigt over Ibs bøger og større illustrationsopgaver.  Å indeholder Ibs liv, År for År. Men det allerbedste er for mig de mange fine tegninger og illustrationer. I Ib Spang Olsen havde vi en sand kunstner der lever videre i mange genrationer endnu, heldigvis. Han var myreflittig, som Thomas Winding har sagt om ham: ”Hvis han ikke har mindst tre ufærdige projekter liggende på sit bord, ringer han selv op og skaffer sig nogle opgaver, han ikke kan nå”.

Ib Spang Olsen blev født i 1921 og døde i 2012 og var aktiv i dansk kulturliv i 70 år. Det er imponerende og en stor del af mange danskeres bevidsthed.

Jeg er helt sikker på at jeg vil tage bogen frem mange gange og slå op et tilfældigt sted og bare nyde

En dejlig bog, som er den oplagte gavebog til en der er lige så pjattet med Ibs streger som jeg.

Jeg lader Martin Spang Olsen få de sidste ord, fra digtet han skrev og læste højt til Ibs begravelse:
”Med en ordenssans som nisser
og et ydre som en trold
ku’ du skrabe fine ridser
gennem øjets våbenskjold”

Materialer