I mørket af Mark Billingham

I mørket af Mark Billingham

18.11.14
Forfatteren har gennem en årrække skrevet krimier med politimanden Tom Thorne. I denne er Tom Thorne dog næsten slet ikke med. Men læs den alligevel eller netop derfor!

Det er en regnfuld sommernat i London. Theo, også kendt som T, er nervøs. Det er i nat, han skal bevise over for de andre medlemmer af banden, at han er klar til at rykke op i hierarkiet: Han skyder ind i en kørende bil, der kommer ud af kontrol og styrer mod et busstoppested, hvor nattens sene branderter står og venter. En af de ventende bliver dræbt, og uden at ville det, har Theo startet en spiral af død, sorg og vold.

Bandens medlemmer forsøger at fortsætte som før, men Theo ved, at hans liv er ændret for altid – og at noget venter på ham derude, i mørket…
Det er et barskt og koldt miljø Mark Billingham bringer os i. Det er nogle afstumpede mennesker der befinder sig i banden og det er spændende læsning.
Mark Billingham har noget der skiller ham ud fra mange andre forfattere, han har en sort sort humor i sine bøger og det holder jeg meget af! Det er godt at kunne grine, også af en krimi! Måske er det hans fortid som stand-up-komiker der kommer frem, for mig er det i hvert fald meget vellykket! I mørket har ikke helt meget humor som de andre bøger, men der er stor empati for hovedpersonerne, selv for Theo og det fungerer rigtig godt.

Materialer