Hjem af Julie Kibler

Hjem af Julie Kibler

12.02.15
Gribende og letlæst debutroman inspireret af forfatterens egen bedstemors historie

Miss Isabelle vokser op i et velhavende lægehjem i 1930'erne. I Sydstaterne er racediskrimination en naturlig del af livet, så skiltet ved byens indfaldsvej med teksten: "Nigger, lad ikke solen gå ned over dig her i Shalerville" får ikke nogen til at løfte et øjenbryn. Så da Isabelle forelsker sig i husholderskens søn, er det en umulig drøm.

I nutiden sætter den sorte frisør, Dorrie, hver uge den nu 89-årige Isabelles hår, og på trods af alder og hudfarve har de udviklet et venskab. Så da Isabelle modtager en indbydelse til en begravelse i hjembyen flere dages rejse væk, kører Dorrie hende. Undervejs fortæller Isabella sin historie, som blandes med bidder fra Dorries liv.

"Hjem" er Julie Kiblers debutroman, og er inspireret af forfatterens bedstemors historie. Det er en fortælling om kærlighed og venskab på tværs af alder og sociale skel. Samtidig er det en fin skildring af en ung, egenrådig, hvid pige i 1930'erne og 1940'ernes Sydstater, samt en fortælling om raceadskillelse både før og nu.

Både gribende og letlæst. For læsere af f.eks. "Niceville" af Kathryn Stockett.

Materialer