Havmanden af Niels Brunse

12.07.18
Tankevækkende og filosofisk roman om tidens gang og historiens betydning.

Vibeke Blaksten skrev i Kristeligt Dagblad i 2005 bl.a.: ”Med Niels Brunses nye roman føler man sig umiddelbart hensat til klassikere som Jules Vernes "Rejsen til jordens indre" og "En verdensomsejling under havet". Der er spænding, farefulde rejser og fantastiske hændelser.

Men "Havmanden" er noget andet og helt moderne. I romanens første kapitel dukker hovedpersonen op ved en engelsk kyst efter et skibsforlis, nøgen og uden andet end livet i behold. Han bliver taget vel imod af den lokale befolkning, og hurtigt finder han ud af, at skibsforliset har ført ham 358 år tilbage i tiden til år 1647”.

Niels Brunse er en fremragende oversætter, der har nyoversat Shakespeares samlede værker, men han er også er en fremragende forfatter. I "Havmanden" får vi et indblik i England under Cromwell, samtidig med at vi finder ud af at John er en havmand, og hans tidsrejse gennem vand en genfødsel, som skal få ham til at besinde sig på de rigtige værdier i livet.

Så filosofi, tidsrejser, valg og konsekvenser præger bogen og det er så godt. Tiden du bruger på at læse "Havmanden" er givet godt ud og sætter tanker i gang.

Havmanden er en del af vores tema om tid - læs mere på på temasiden.

Materialer