Havebøger til sommeren

Der er næsten ikke noget bedre end udsigten til 3 måneders sol og sommer

Jeg håber naturligvis, at vejret bliver godt, for noget af det bedste, jeg ved, er at være ude i min have og ordne blomster og buske, og det er nu engang sjovest, når solen skinner.

Jeg elsker, når det hele springer ud, og der er forskellige farver alle vegne, og blomsterne dufter og bierne summer. Engang imellem er det dog også dejligt, hvis det regner, så hele haven bliver vandet. 

Jeg har jo heldigvis nem adgang til havebøger, så jeg har adskillige af bibliotekets havebøger derhjemme. Fx er jeg glad for ”Den magelige have” af Helge Petersen, da jeg trods alt også gerne vil have tid til andre ting end havearbejde. Jeg er meget glad for stauder, da jeg synes, de er nemme at have med at gøre, og har derfor snuppet Eva Robilds ”Stauder: blomster i haven” med hjem til inspiration. Der er nogle enkelte bare pletter i vores have, hvor vi har fjernet nogle buske, og så vil jeg gerne være helt sikker på at få plantet det helt rigtige i forhold til højde og farve. Desuden har jeg ”Krukker i haven” af Claus Dalby, da min forhave er flisebelagt, så den har jeg fyldt op med krukker i stedet for.

Men der er naturligvis altid plads til en havebog til, så lige nu venter jeg på endnu en bog af Claus Dalby - ”Cottagehaver og dem, der ligner”. Det bliver dejligt med mere inspiration til haven. Jeg følger Claus Dalby på Instagram, og det er tydeligt at se, at Claus ved, hvad han taler om, når han går igennem sin meget flotte have.