Harzen-sanger af Charlotte Weitze

Harzen-sanger af Charlotte Weitze

07.11.14
I en blanding af hverdagsrealisme og eventyrlig magi fortæller Charlotte Weitze en fantastisk fortælling om kærlighed og stærke familiebånd.

"Skvalderkål og mælkebøtter stiger op af bunkerhøjens jord. Forsytia blomstrer side om side med ribes. Hanna går ud gennem porten i gården for at købe morgenbrød, Lisa fylder femten i dag."

Sådan indledes denne roman. Hanna har inviteret hele den nærmeste familie til datteren Lisas 15 års fødselsdag, og til alles undren serverer hun kylling og æg. En menu som faren, den passionerede ornitolog og fulgelelsker Niels, absolut ikke kan spise.

Hanna og Niels mødte hinanden i skolegårdens udkant. Helt derude hvor det store træ sendte sine beroligende fugletiltrækkende  vibrationer ud. Hanna søgte roen, og Niels kiggede efter fugle. De to særprægede børn fandt sammen, og fik tidligt - de var faktisk selv bare store børn - en datter ved navn Lisa.

I en blanding af hverdagsrealisme og eventyrlig magi fortæller Charlotte Weitze en fantastisk fortælling om kærlighed og stærke familiebånd, om at have en særlig sangstemme, om at have paranormale evner, - kort sagt at være anderledes.

Jeg var fra side ét fuldstændig indfanget af fortælllingen, og den ellers velanmledte krimi, der lå på mit natbord fik løbepas lige med det samme. Historien sidder stadig i min krop, og jeg har nydt hver eneste velskrevne sætning. Charlotte Weitze er en unik stemme i dansk litteratur, og hun skriver magiske mytiske fortællinger hamrende godt.

Materialer