Gyngende højder

24.06.22
Findes der noget bedre end at fordybe sig i et dramatisk kærlighedsdrama?

Anna nyder en læsestund i haven med Emily Bröntes klassiske kærlighedsdrama "Stormfulde højder". En storladen romanklassiker om had, hævn og dæmonisk lidenskab, der udspiller sig i begyndelsen af 1800-tallet. Her vokser hittebarnet Heathcliff op som andenrangs familiemedlem på gården Wuthering Heights, hvor han og stedsøsteren Catherine er uadskillelige i en intens kærlighed.

Men klasseforskelle, tyranni og jalousiforviklinger gør, at Cathrine i stedet gifter sig med en anden og Heathcliff forlader familien. Mange år senere vender han dog tilbage som en rig og velstående mand, med et brændende ønske om hævn over alle dem, som han føler forrådte ham i barndommen.

"Stormfulde højder" udkom oprindeligt i 1847, men er siden blevet genudgivet et hav af gange, ligesom historien er blevet filmatiseret. Du kan selvfølgelig låne både bog og film på biblioteket.

Vil du vinde muligheden for at gå amok i din lokale boghandel med 3000 kr. i lommen? Så del din læsestund på Instagram med #barelæse inden d. 15. august, og deltag i konkurrencen.

Læs mere om konkurrencen på litteratursiden.dk/barelaese

 

Materialer