Gudfar af Dy Plambeck

Gudfar af Dy Plambeck

07.11.14
Dy Plambeck fortæller en original og usentimental familiehistorie med humor og glimt i øjet.

Uffe er en sød og rar fyr, som er med i motorcykelklub som kalder sig M.C. Spitfire. Ved romanes begyndelse er vi med Uffe på motorcykeltræf et sted i Danmark i 70’erne – det er det årlige 4ever2wheel-træf – hvor gutterne mødes og ryger pot, drikker og pisser om kap, boller kællinger og slås mod den rivaliserende bikerklub.

I tidsspring hører vi om Uffes barndom i 50'erne og 60'erne, hvor han vokser op sammen med sin far Poul. Tenna – Uffes mor - forlod dem, da Uffe var spæd, men alligevel har Uffe haft en tryg barndom med et tæt og meget kærligt forhold til sin far.

Vi får også historien om Uffes mor Tenna, hvordan hun i tiden efter 2. verdenskrig bliver fængslet for landsforræderi fordi hun har solgt brød til tyskere. Det fængselsophold sætter sine spor i Tennas sind, og hun lever et omtumlet liv med forskellige mænd, - men får altså Uffe sammen med Poul.

Da Poul dør opsøger Uffe sin ukendte mor Tenna og flytter ind hos hende.  Her tager Uffe naboens lidt forsømte datter under sine vinger og bliver Gudfar for hende.

Dy Plambeck fortæller en original og usentimental familiehistorie med humor og glimt i øjet. En historie om en på ydersiden hård mand, men blød som smør indeni, om afsavn og familiebånd. Det er både herlige barndomsminder, men også triste stunder, og det hele serveres i en usentimental nøgtern tone og med et anderledes uforudsigeligt handlingsforløb.

Materialer