Ghost House 2.0 af Arne Dahl

Ghost House 2.0 af Arne Dahl

02.12.14
Spøgelseshistorie fra en af Sveriges bedst sælgende krimi-forfattere

Arne Dahl er en af Sveriges bedst sælgende krimi-forfattere. “Ghost House 2.0″ er dog en haunted house roman, som er ganske underholdende, men alt for kort.

Mikaela har en fortid i en religiøs sekt, hvor det er lykkes hende at bryde ud fra. Nu har hun taget en uddannelse som producer og er blevet kaldt til samtale til jobbet som vært og producer af programmet Ghost House, der besøger hjemsøgte huse i Sverige for at finde ud af, om de er virkelige eller snyd.

Det går hurtigt op for Mikaela, at den tidligere producer forlod jobbet under mærkelige omstændigheder, og i de efterladte materialer finder hun nogle klip fra et hus ved Bisselskog, som aldrig blev vist i programmet. Klippene virker meget autentiske, og Mikaela sætter sig for at undersøge, hvad der egentlig skete i huset …

“Ghost House 2.0″ er en tæt lille historie på kun 75 sider. Sproget flyder, plottet er troværdigt, og flere scener er ganske uhyggelige, men jeg kan godt ærge mig over, at Arne Dahl ikke har brugt lidt mere tid på at udfolde historien. Hvis han havde gjort mere ud af Mikaelas historie og måske uddybet husets baggrund, så kunne det have været en rigtig god gyser. Nu er det endt som en underholdende, lidt bagatelagtig sag. Jeg håber dog, at Arne Dahl vil give gysergenren et seriøst forsøg i fremtiden, for takterne er der.

Materialer