Genfærd af Jo Nesbø

Genfærd af Jo Nesbø

21.06.16
"Genfærd" er den niende bog, i Nesbø`s serie om politimanden Harry Hole.

Den alkoholiserede enspænder Harry Hole har befundet sig i Hongkong de sidste 3 år. Han lever som inddriver af gæld, for en kriminel bagmand, og ønsker ikke at vende tilbage til sit tidligere liv i Oslo. Efter et drab på den 19 årige narkoman Gusto Hanssen, vender Harry alligevel tilbage drevet af personlige motiver.

Tre år ude i Østen,og netop hjemvendt tænker han at "alt er nyt", "intet er forandret". Der er stadig pushere og prostituerede i hovedstaden, men med en afgørende forskel. Det nye populære stof "violin".

Gusto`s mord ligner ved første øjekast et narkorelateret drab, som politiet ikke forventes at bruge de store ressourcer på. Den hovedmistænkte er dog ingen andre, end Harrys tidligere kærestes søn Oleg, som han har haft et tæt forhold til inden sin exit fra Norge. 

Harry går ind i efterforskningen, og udover det lukkede narkomiljø møder han stor modstand fra såvel korrupte politikere samt indefor egne rækker. "Genfærd" er Nesbø classic, med adskillige overraskelser undervejs, og et plot der sidder fast længe efter sidste side er vendt.

Bogen her og serien i sin helhed (10), er noget af det ypperste skrevet indenfor krimi / thriller genren de seneste par årtier, og kan ikke anbefales nok. Nesbø har endnu engang skrevet de fleste af sine konkurrenter ud over fjeldkanten.

Forlag: Modtryk udgivet i 2011
Sideantal: 456

Skrevet af: Michael Bruun

Find serien om Harry Hole på biblioteket

Materialer