Eventuelle pårørende af Dorthe de Neergaard

Eventuelle pårørende af Dorthe de Neergaard

29.10.14
Langsomt og sprogligt flot minimalistisk lærer vi lidt mere om Helles verden og baggrund. Det er svært forstå et menneske, der er vokset op med så meget omsorgssvigt. Flot debut fra Dorthe de Neergaard.

Ensomheden lyser ud af forsiden på denne roman. En død kanariefugl med benene strittende lige i vejret på en tom bordflade. Titlen oser også af død og manglende kontakt.

Vi møder ensomme Helle en tidlig morgen hvor hun er ved at gøre sig klar til at gå på arbejde. Hun er hjemmehjælper i København, og en helt særlig omsorgsfuld én af slagsen. Hver morgen tager hun et par frosne gifler ud af fryseren, som også er fyldt med døde frosne fugle. Senere på dagen tager Helle ud på Assistenskirkegården på Nørrebro og begraver et par af de frosne fugle.

Helle er helt sikkert meget sær. Hun taler med spøgelser, særligt Anna Iben som er hendes søster, eller er det hendes datter?? Langsomt og sprogligt flot minimalistisk lærer vi lidt mere om Helles verden og baggrund. Det er svært forstå et menneske, der er vokset op med så meget omsorgssvigt. Flot debut fra Dorthe de Neergaard.

Du kan læse et interview med forfatteren på Litteratursiden.

Materialer