En plus en af Jojo Moyes

01.09.15
Jojo Moyes er selve indbegrebet af Feel-Good-genren. Hvis du virkelig trænger til en afslappende og helt igennem rar og velskrevet læseoplevelse, så læs en af hendes romaner.

”En plus en” handler om en gæv og kæk alenemor med et stort hjerte. Hun arbejder som en hest for at holde sammen på familien, som består af en indesluttet sortklædt teenage-stedsøn, en matematisk velbegavet datter med stærke briller og en stor ildelugtende hund.

Rengøringsarbejdet og aftenarbejdet i den lokale pub bringer hende i kontakt med en IT-millionær med lækker lejlighed og bil. Den lille familie inklusiv en stor savlende hund får tilbud kørelejlighed til Skotland, hvor den superbegavede datter skal deltage i en matematikkonkurrence. Formålet er at vinde pengepræmien, så hun kan få råd til at gå på den fine eliteskole for særligt begavede børn.

Det er god underholdning fra side et. Jojo Moyes har hjertet på rette sted, og vi jubler når de fattige hårdtarbejdende mennesker vinder kampene mod den privilegerede overklasse. Moralen er: hjælp hinanden, smid fordommene væk, vær tolerant og find empatien frem.

Materialer