Forside til bogen En lille god gerning af Lucy Dillon

En lille god gerning af Lucy Dillon

22.07.17
Hvordan ville du reagere, hvis du var vidne til et færdselsuheld?

Libby overværer en ung kvinde blive kørt ned og bliver hos hende, indtil ambulancen når frem. Efterfølgende besøger hun også Pippa – som man kalder kvinden - på hospitalet, hvor hun ligger forslået og uden hukommelse.

Mellem de to kvinder opstår et venskab trods omstændighederne. Da Pippa skal udskrives og står til at blive sendt på et kvindehjem, da hun hverken har penge eller id-kort, og ingen har henvendt sig om at hun er savnet, tilbyder Libby, at hun kan bo hos dem. Libby og hendes mand Jason har nemlig netop overtaget familiens gamle hotel og er i fuld gang med at istandsætte det, så de har god plads.

Langsomt begynder Pippas hukommelse at vende tilbage, men ikke hendes identitet, og da der endelig én dukker op, som kender hende, er det fra en uventet kant. Nemlig Jasons uglesete bror, Luke.

Sideløbende med fortællingen om Pippa hører vi også om Libby, Jason og hotellet, og ikke mindst om svigermoren Margaret som har sine helt egne meninger om istandsættelsen af hotellet.

Jeg læste med stor fornøjelse Lucy Dillons ”Ensomme hjerter og herreløse hunde”, da den udkom på dansk i 2014. En skøn feel-good roman om kærlighed, venskab og hunde. Efterfølgende udkom ”Mine 100 ting” som ligeledes var en dejlig dameroman.

Heldigvis lever ”En lille god gerning” helt op til de to andre bøger. Romanen er en sød og underholdende fortælling om, hvordan en venlig handling sætter en kæde af begivenheder i gang, som ændrer en masse menneskers liv.

De menneskelige dramaer er omdrejningspunktet for Lucy Dillon, som fortæller med stor varme og sympati for sine personer. Det er ikke stor og skelsættende litteratur, men indenfor sin genre er Dillon blandt de bedste.  Og som hundeelsker er det en fornøjelse at læse hendes fortællinger, for her er der altid plads til en våd snude og lidt hår i sofaen.

”En lille god gerning” er en skøn, hjertevarm feel-good roman, der passer perfekt til ferien sammen med f.eks. Maeve Binchy og Elizabeth Noble.

Materialer