En fest for Beate af Lis Vibeke Kristensen

En fest for Beate af Lis Vibeke Kristensen

28.10.14
EN FEST FOR BEATE er historien om den effektive socialchef Lis og Lis’ søster Ella, om den autoritetstro Johanne og den diplomatiske Beate og om Eva, den evige normbryder.
Beate, Lis, Johanne, Ella og Eva har kendt hinanden siden de var 11 år. Nu nærmer de sig 50. Hedeturene mærkes. Tomheden breder sig trods hyggelamper. Kvinderne krænger sig gradvist ud af de fastlåste roller med den stærke og magtbegærlige Lis i centrum. Og nu vil hun gerne holde en fest for Beate. 
Faste roller og en urokkelig magtstruktur har filtret dem sammen i et fællesskab, der ligner tryghed, men under overfladen lurer forandringen.
 
Romanen følger veninderne gennem nogle måneder, der vender op og ned på deres liv og relationer, og hvor en grædende Falckmand, en mishandlet hustru, Evas datter Lilith og hendes måske-kæreste Claus, der skriver mærkelig musik og er god til at lave kaffe, spiller vigtige roller.
Kvinderne skiftes til at være fortællere og vi følger historien fra deres synspunkt! Det er altså ikke hele sandheden vi får, men sandheden fra forskellige vinkler.
 
En anmelder skrev: ”Lis Vibeke Kristensen rammer fint den modne kvindes følelse at befinde sig i en passage mellem på den ene side et aktivt liv, hvor det ofte har været ydre kræfter, der har styret, og på den anden side erkendelse, stilhed og måske ensomhed.” Og der er nok den følelse man sidder tilbage med som læser: bogen giver dig - lidt ensomhed, lidt tristhed, meget erkendelse og beretning om en del levet liv. Der er dog også blandt hovedpersonerne en del selvironi og selverkendelse og det gør "En fest for Beate" til en fornøjelse at læse!
Materialer