Efter solnedgang af Stephen King

Efter solnedgang af Stephen King

10.11.14
Lavmælt og underspillet novellesamling fra Stephen King

Jeg er stor Stephen King fan, så jeg står altid klar, når der kommer en ny bog fra hans hånd, denne gang novellesamlingen “Efter solnedgang”.

Generelt virker novellerne i "Efter solnedgang" mere “voksne” og går ikke efter at skræmme på samme måde som tidligere. De er mere lavmælte og underspillede, men stadig velskrevne og stadig fascinerende.

Blandt mine favoritter er “Willa” om det unge par, David og Willa, som sammen med en række andre passagerer venter på en togstation på en forbindelse videre frem. "Willa" er en anderledes kærlighedshistorie med en fin stemning og et godt idégrundlag, og jeg synes, den indkapsler novellernes generelle stil meget godt.

En anden favorit er “En to tre løb”, som mindede mig lidt om "Geralds farlige leg". Her er også en stærk kvindefigur, som må kæmpe mod dårlige odds.

Den sidste novelle jeg vil fremhæve er “De ting de efterlod”. Novellen er inspireret af terrorangrebet d. 11. september, og handler om en mand, som overlevede, mens alle de andre på hans kontor døde.

Jeg læste “Efter solnedgang” hurtigt og med glæde, selvom det er en lidt anden slags historier, end King tidligere har skrevet. Flere af novellerne kredser om problemer, som dukker op, når man er midaldrende, og det er måske grunden til, at de er mere afdæmpede. Det gør dog ikke spor, for King er en gudsbenådet fortæller, og "Efter solnedgang" er velskrevet og absolut anbefalelsesværdig.

Materialer