Dukkebarn af Carin Gerhardsen

Dukkebarn af Carin Gerhardsen

18.11.14
Da 3-årige Hanna vågner, er hun helt alene i en låst lejlighed. At far er i Japan det ved hun – men hvor er mor? Kan det være sådan at mor er flyttet og har efterladt Hanna?

Næste morgen finder Petra Westman, som er kriminalassistent endnu et efterladt barn. En lille baby i et buskads. Det mærkelige er, at ingen tilsyneladende savner børnene.

Efterforskningen er dårligt begyndt, før en teenagepige bliver fundet død. Myrdet på en af Viking Lines færger.

Politibetjenten Petra, hendes chef Conny Sjöberg og resten af Hammarby-politiet skal til bunds i de stockholmske familietragedier. Og jo mere de graver i den afdøde teenagepiges baggrund, des mere tyder det på, at den yngste søster er i dårligt selskab. Hun er ved at rode sig ud i noget, der måske kan kaste lys over alle de ubesvarede spørgsmål om børnene, men har fatale konsekvenser for hende selv.

Carin Gerhardsen kan skrue en spændende historie sammen og har et budskab med sine bøger. I Pandekagehuset handlede det meget om udsatte børns situation og i denne fortsætter hun lidt i samme spor, dog kommer familie-begrebet mere ind over– det er uhyggelig og skræmmende læsning men meget effektivt.

Materialer