Du tror alt er godt af Ina Merete Schmidt

25.10.17
Martin og Elana er på ferie i Prag, og pludselig forsvinder Elena. Hvor er hun forsvundet hen?

En ferietur til Prag ender på mystisk vis, for pludselig er  Elena forsvundet. Martin bliver hængende i Prag et par dage mere, men han har svært ved at få fri fra sit arbejde. Både det Tjekkiske og det danske politi er sat på sagen, men alle spor efter Elena er forsvundet.

Var Elena bare en fantasi, en drømmekvinde i Martins overspændte hjerne? I det hele taget lever Martin på en blød bund at løgne. Han blev aldrig færdig med sine studier, og har ikke fortalt det til sine forældre. Kørekortet fik han heller aldrig i hus, for det kneb rigtig meget med at lære kunsten at parallelparkere. Arbejdet som forsikringssælger er heller ikke særlig glorværdigt, for det handler dybest set også om at snyde. Martin skal overtale forsikringskøberne til at overforsikre og betale flere penge til forsikringsselskabet.

Den danske politimand Schwartz er sat på sagen om den forsvundne Elena. Han er en skæv spøjs biperson i romanen og også portrættet af Martins forældre får læseren til at trække på smilebåndet. Man kunne jo tro, at romanen kunne få betegnelsen krimi fordi der både er politi og efterforskning af den forsvundne Elena i handlingen. Det er langt fra en krimi, men en lille samtidshistorie, som handler om manglende nærvær i nutidsdanskerens helt nære relationer.

Faktisk er Ina Merete Schmidt en stor humorist. Hun udgav i 2008 en lille roman med titlen ”Fåresyge” om et ungt par der flygter helt til det nordligste Norge. Det unge par har mistet et spædbarn ved vuggedød, og derfor er temaet i virkeligheden meget alvorligt. Men også her er der så meget ”fald-på-halen-komik” at det bliver humoren som står tilbage i erindringen efter endt læsning.

Materialer