dønningerne af Kirsten Vaupel

Dønningerne af Kirsten Vaupel

19.06.15
En livsbekræftende og letlæst roman om at turde tage springet og leve livet på egne betingelser uanset alder og omgivelsernes mening

For 27 år siden forlod Agnete sin mand, Lasse, til fordel for sit livs store kærlighed, Søren. Lasse og Agnetes børn har aldrig helt tilgivet hende for det, selvom Lasse siden fandt en ny kone, og han og Agnete har fået et fint forhold.

Men nu er Søren død, og 67-årige Agnete er blevet alene. Hun føler sig ikke tilfreds med den drejning, livet har taget, hvor børnene forventer, at hun altid står til rådighed for dem som babysitter og lignende, og stadig kommer med bitre bebrejdelser over skilsmissen, når hun ikke spiller med.

En dag får Agnete nok. Hun beslutter sig for at rejse til Spanien, hvor hun tilbragte mange skønne somre sammen med mormoren, som havde et mindre landhus ved Fuengirola. Hun vil ikke mere underkaste sig konventionerne for konventionernes skyld, men i stedet lade livslysten være drivkraften. Det er dog ikke altid så let, hvilket hun må sande, da hun støder på en tidligere elsker. Samtidig sker der også begivenheder i børnenes liv, som sætter fortiden i et nyt lys.

Kirsten Vaupel har skrevet en fin roman om at turde vælge sin egen vej i livet, uanset hvad omgivelserne mener. Det er også en roman om kærlighed, både mellem forældre og børn, og mellem elskende. Om hvordan kærlighed kan skæmmes af tavse anklager og skjulte bebrejdelser, som besværliggør samværet, men også hvordan åbenhed og lydhørhed kan løsne den op og sætte fri.

”Dønningerne” er en livsbekræftende og letlæst roman om at turde tage springet og leve livet på egne betingelser uanset alder og omgivelsernes mening. Måske især en roman for modne kvinder, men den kan også sagtens læses af andre. 

Materialer