Dødskunsten af Ambrose Parry

Dødskunsten af Ambrose Parry

16.04.20
"Dødskunsten" er 2. bind i krimi-serien fra 1800-tallets Edinburgh med Will Raven og Sarah Fisher i hovedrollerne

Will Raven vender efter et års udlandsrejse tilbage til Edinburgh, hvor han bliver ansat som den agtede fødselslæge James Simpsons assistent. Misundelige kollegaer er dog i gang med at oppiske en stemning mod dr. Simpson efter én af hans patienters død. Simpson ønsker ikke selv at gå ind i 'mudderkastningen', men Sarah (som nu er blevet gift, selvom hun stadig hjælper med dr. Simpsons klienter) og Will sætter sig for at rense lægens gode navn. Det fører dem på sporet af en række besynderlige dødsfald og en dyster hemmelighed.

Hvis du kan lide historiske krimier, er "Dødskunsten" et godt bud. Det beskidte og farlige 1849-Edinburgh er en spændende kulisse for historien, der ud over krimi-plottet også handler om de sociale konventioner i tiden og ikke mindst lægekunstens udvikling. Will og Sarah er interessante karakterer, der hver især har deres dæmoner at kæmpe med. Som læser man har lyst til at følge dem og få mere at vide om dem.

Ambrose Parry er et pseudonym for ægteparret Marisa Haetzman og Chris Brookmyre. Første bind i deres historiske krimi-serie hedder "Al kødets gang", og den kan bestemt også anbefales. "Dødskunsten" er lidt langsommere i optrækket, men med en stærk og nervepirrende slutning. 

Når du har læst bøgerne af Ambrose Parry, kan jeg også anbefale Lene Kaaberbøls serie om Madeleine Karno, der ligeledes er gode historiske krimier med udgangspunkt i lægevidenskaben.

 

Materialer