Døden mellem linjerne af Elly Griffiths

17.09.21
Jeg elsker gotiske spøgelseshistorier, så da jeg hørte, at Griffiths bog "Døden mellem linjerne" handler om en engelsk-underviser, der skriver på en bog om den gotiske forfatter R.M. Holland, som er kendt for sine spøgelseshistorier – ja, så var jeg solgt på forhånd.

Clare Cassidy underviser i litteratur på Talgarth High, hvor hun også tilbyder undervisning i kreativ skrivning. Hendes yndlingsemne er den gotiske forfatter R.M. Holland, der boede i Holland House, en gammel bygning tilknyttet den nye skolebygning, hvor Clare underviser, og i sin fritid skriver hun på en biografi om ham. Clare flyttede fra London efter en skilsmisse, og nu bor hun sammen med teenagedatteren, Georgie og hunden Herbert i West Sussex. Men en dag i efterårsferien får hun en ubehagelig opringning. Hendes kollega og gode veninde Ella Elphick er blevet myrdet, og politiet vil gerne tale med Clare.

På sagen er kriminaloverbetjentene Harbinder Kaur og Neil Winston. I første omgang er der hverken tydelige motiver eller spor på, hvem der kan have dræbt Ella. Men så opdager Clare pludselig, at en fremmed har skrevet i hendes dagbog. Kan det have noget med mordet at gøre? Og så sker der endnu et dødsfald.

Jeg har været vild med Elly Griffiths, siden jeg læste "Pigen under jorden", der er første bind i hendes serie om Ruth Galloway. "Døden mellem linjerne" er en helt ny historie, men den kan bestemt også varmt anbefales.

Elly Griffiths er fænomenal til at tegne sympatiske og troværdige hovedpersoner, og den 35-årige Harbinder, der stadig bor hjemme hos sine indiske forældre, der ikke ved noget om, at hun er lesbisk, tegner til at blive et ligeså spændende bekendtskab som Ruth Galloway. Og så er selve plottet overraskende og fuld af twists og drejninger lige fra hvid magi, litteraturnørder, teenagebetagelser, jalousi, affærer og spøgelser. 

Materialer